Sportfysiotherapie

U kunt bij de sportfysiotherapeut terecht voor het laten behandelen van sport specifieke letsels, maar ook voor het krijgen van specifieke training waarbij trainingsbelasting goed wordt ingeschat en het laten interpreteren en analyseren van trainingsschema’s. De sportfysiotherapeut zal er alles aan doen om uw belastbaarheid als sporter(ster) weer terug te brengen naar het niveau van voor de blessure of liever zelfs hoger.

Blessurescreening – Controle op blessures is een snel controleonderzoek van ongeveer 15 minuten. De sporter wordt gecontroleerd in houding en beweging. U moet hierbij denken aan een houdingsanalyse tijdens staan en lopen, een bewegingsonderzoek van gewrichten en spieren in armen en benen en een korte conditietest. Dit kan individueel aangevraagd worden door sporters en ingepland worden. Uit de screening zal blijken of er fysiotherapie geïndiceerd kan of moet worden.

Sportmassage – Op het sportveld, op de werkvloer; we vragen heel wat van ons lichaam. Dit kan soms gespannen spieren of een traag herstel veroorzaken na trainingen. Voor mensen die zo nu en dan even van deze spierspanning af willen om zo hun dagelijkse leven niet hoeven aan te passen, kan sportmassage wellicht een oplossing bieden.

Maak een afspraak