Cognitieve fitness

Bij de training van de cognitieve fitness worden fitnessoefeningen en bewuste ademhalings- en ontspanningsoefeningen gecombineerd met cognitieve elementen die de hersenen bewust activeren. Dit leidt tot het verbeteren van je aandacht, je verhoogt de snelheid van je informatieverwerking en verbeteren je geheugen.

Waarom kan cognitieve fitness behulpzaam zijn?

Tijdens het ouder worden lopen we tegen verschillende beperkingen van ons lichaam en geest aan. Hierbij kunt u denken aan het langzamer lopen, moeite met balans, trager bewegen en ook aan het vergeten van een afspraak. We worden lichamelijk en geestelijk minder fit. Toch willen we zo lang mogelijk ons zelfstandigheid kunnen behouden. Hierop hebben we beperkt invloed maar door lichamelijk en geestelijk ons zelf uit te dagen blijven functies beter. Een goeie manier om geest en ook ons lichamelijk functioneren te verbeteren en ieder geval te behouden kan middels cognitieve fitness.

Wat is cognitieve fitness?

Cognitieve fitness is een uniek trainingsprogramma met wetenschappelijke grondslag voor iedereen die zijn gezondheid op peil wil houden.

Tijdens de training komen drie kernelementen aan bod:

  • Inspanning; beweging stimuleert onze hersenen.
  • Uitdaging; gebruiken, prikkelen en stimuleren van de hersenen.
  • Ontspanning; verminderen van stress in de hersenen.
Cognitieve fitness

Wanneer is cognitieve fitness geschikt voor u?

Cognitieve Fitness is effectief voor ouderen, mensen met cognitieve problemen en voor een ieder ander die zijn/haar hersenen gezond wil houden.

Referenties

Afspraak maken?

Bel ons, mail ons of maak online een afspraak.