Echografie in Friesland

Zicht op het onzichtbare in beweging

Wat is echografie bij fysiotherapie

Met echografie, ook wel Musculo Skeletal Ultrasound genoemd, worden opnames gemaakt van het houdings- en bewegingsapparaat. Hiermee bedoelen we pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten, die normaal van buitenaf niet zichtbaar zijn. Met een echokop glijdt de therapeut tijdens de behandeling over het pijnlijke lichaamsdeel. Op een beeldscherm wordt het onderzochte gebied in zwart-wit direct in beeld gebracht.

Echografie behandeling bij Fysio de Merk in Friesland

Wanneer echografie fysiotherapie inzetten?

Echografie voegt vooral waarde toe bij klachten die beginnen met peesirritatie, zoals achillespeesproblemen, tennisellebogen en schouderpees irritatie. Zelfs peesverkalking rond de schouder wordt zichtbaar met echografie. Ook aandoeningen zoals hielspoor en slijmbeursontsteking kunnen hiermee gedetecteerd worden. Typische aandoeningen die met echografie kunnen worden geanalyseerd zijn:

  • Verstuikingen, verrekkingen of scheuringen van gewrichtsbanden of het gewrichtskapsel
  • Spierscheuren of kneuzingen
  • Peesblessures, zoals gescheurde pezen of verkalkingen
  • Slijmbeursontstekingen

Echografie als diagnostisch hulpmiddel

Het echografisch onderzoek vult het fysiotherapeutisch onderzoek aan en draagt vaak bij aan een nauwkeurige diagnose. Met de juiste diagnose in handen kan een meer gerichte behandeling worden gestart. Gedurende het behandelproces kan het herstel ook worden gevolgd door periodiek echografisch onderzoek uit te voeren.

Krijg duidelijkheid met echografie in Friesland

Als u worstelt met pijn en bewegingsproblemen, biedt echografie een kijkje in wat normaal verborgen blijft. Door de juiste diagnose kunt u de behandeling krijgen die u nodig heeft voor een effectief herstel. Neem vandaag nog contact op met onze specialisten in Joure (Friesland) en zet de eerste stap naar een pijnvrij leven.

Referenties

De echografie behandeling was echt interessant. Het was geweldig om mijn lichaam van binnenuit te zien en te begrijpen wat er aan de hand was.

Onze specialisten

Afspraak maken?

Bel ons, mail ons of maak online een afspraak.