Reducept (VR-training)

Bij Fysio de Merk kunt u sinds kort terecht voor Virtual Reality (VR) training voor de behandeling van chronische pijn. Deze training, ontwikkeld door Reducept, is eigenlijk een vorm van pijneducatie. Met andere woorden, het is een training waarbij u leert om te gaan met pijnklachten die u ervaart. Met behulp van een VR-bril bevind je je in een driedimensionale omgeving waarbij je ziet hoe pijn in het lichaam werkt en hoe je zelf je pijn kunt beïnvloeden.

Hoe werkt Reducept VR training?

Onze hersenen genereren pijn als ze via het zenuwstelsel door krijgen dat ons lichaam in gevaar is. Pijn kan een sterke emotionele (en subjectieve) ervaring zijn en door het beïnvloeden van cognitieve, emotionele en gedragsmatige processen verandert de pijnervaring. Uit onderzoek is gebleken dat d.m.v. dit soort trainingen, waarbij deze processen beïnvloed worden, pijn sterk kan verminderen.

Tijdens een Reducept VR-training gaat u met behulp van een VR-bril een kijkje nemen in uw eigen lichaam. Zo kunt u de plek waar u de pijn ervaart bezoeken en hier de pijn beïnvloeden. Na het samen met de fysiotherapeut een aantal keer gedaan te hebben kunt u dit dagelijks thuis toepassen.

Referenties

Reducept wil mij de kans geven om met de VR-bril iets aan mijn pijn te doen. Ik maak er nu iedere dag een half uur gebruik van en hoop toch nog steeds op een goed resultaat.
Schippers

Onze specialisten

Afspraak maken?

Bel ons, mail ons of maak online een afspraak.