Rug Revalidatie Systeem

Binnen De Merk behandelen we vele vormen van rugklachten. Soms zijn het klachten die met een paar behandelingen al weer een stuk beter gaan, maar soms gaat het ook over langdurige rugklachten die maar moeizaam lijken op te knappen.

Behandelingen bij rugklachten

Binnen de behandeling zijn er diverse ‘gereedschappen’ die we kunnen gebruiken: denk aan dry needling, oefentherapie, manueel therapie en massage technieken. Maar, uit onderzoek is gebleken dat bewegen de belangrijkste factor bij het herstel van rugklachten is. U kunt dan bijvoorbeeld gaan sporten zoals fitness, fietsen, wandelen – als u maar beweegt.

Iets wat wij echter vaak terug horen komen tijdens het voorstellen van beweging als therapie is de onzekerheid die hierover bestaat bij patiënten met rugklachten. Wij nemen u daarom graag bij de hand en zullen u een goede start geven met het Rug Revalidatie Systeem.

Achtergrond van het rug revalidatie systeem

Het Rug Revalidatie Systeem is een trainingsprogramma (of ‘rugscholing’) die uw belastbaarheid in het algemeen en de belastbaarheid van uw rug in het bijzonder verbetert. Het oefenprogramma is gebaseerd op basale beweegvormen die eenvoudig thuis gedaan kunnen worden.

Het is ontwikkeld door Toine van de Goolberg, hersteltrainer van Feyenoord en zelf voormalig atleet. Voor dit programma heeft u geen apparatuur nodig, maar alleen uw eigen motivatie. U traint om de dag volgens een programma dat wij samen met u doornemen, waarna u dit zelf in uw eigen omgeving kunt voortzetten. Welke rugklachten u heeft maakt niet veel uit, het programma wordt aangepast aan uw niveau.

Onze specialisten

Afspraak maken?

Bel ons, mail ons of maak online een afspraak.