Prehabilitatie

Fit worden voordat u geopereerd gaat worden

Des te fitter u bent voor dat u een operatie ondergaat, des te beter en sneller u weer herstelt na de operatie. Om deze redenen is in samenwerking met medisch specialisten of andere zorgverleners een programma ontwikkeld dat daar in voorziet. Fysiotherapiepraktijk de Merk kan u daarbij dienst zijn.

Wat is prehabilitatie?

Prehabilitatie is een programma wat je volgt voorafgaand aan een operatie. Dit programma heeft als doel om je algehele conditie te verbeteren. Het programma bestaat vooral uit fysieke training om je kracht en conditie te verbeteren. Onderzoeken laten zien dat op het moment dat je fit een operatie ingaat, je minder kans hebt op complicaties, er een kortere opnameduur is en je sneller herstel

Hoe ziet zo’n prehabilitatie programma eruit?

Bij Fysiotherapiepraktijk de Merk kunnen wij u een prehabilitatie programma aanbieden dat aansluit bij de wensen vanuit het ziekenhuis en past bij uw situatie en de voor u geplande operatie. Door een ervaren fysiotherapeut wordt een persoonlijk trainingsprogramma gemaakt dat circa 3 tot 6 weken zal duren. In het programma wordt aan conditie en kracht gewerkt, en algehele fitheid.